FAQ

Elke account heeft recht op de volgende componenten: Dagelijkse back-up, Gratis productupdates, Toegang tot alle online documentatie, Support, Onbeperkt aantal artikelen, Onbeperkt aantal klanten, Onbeperkt aantal leveranciers, Onbeperkt aantal verkopen en aankopen, Toegang tot alle modules, Voldoende opslagruimte, Geen set-up, download of kredietkaart nodig

Hoe kan ik Furnqube aankopen?

Neem contact op met Initeam. Via telefoon: +32 51 3 85 37 of mail: contact@furnqube.com

Kan ik mijn bestaande data importeren in Furnqube?

De software biedt de mogelijkheid om excellijsten in te lezen. Zo kan je op een eenvoudige manier lijsten van leveranciers, klanten & artikelen importeren.

Zijn er verbogen kosten?

Nee, je betaalt per winkel en per gebruiker een vast maandelijks bedrag. Er zijn geen extra set-up-, installatie- of hardware kosten.

Is Furnqube compatibel met mijn hardware?

Furnqube kan draaien op ieder toestel met een internetconnectie. De snelheid is wel afhankelijk van het toestel en je connectie.

Op welke apparaten kan ik Furnqube gebruiken?

Furnqube is een responsieve applicatie en kan gebruikt worden op een desktop, laptop, tablet en smartphone. De verschillende interfaces passen zich aan naargelang de grootte van je scherm.

In welke talen is de software beschikbaar?

Furnqube is volledig vertaald in het Nederlands, Frans, Engels & Italiaans.

Heb ik technische kennis nodig om Furnqube te gebruiken?

Furnqube vereist geen technische kennis. Buiten een apparaat met internetconnectie heb je verder geen hardware nodig. Een standaardprinter is voldoende om eventuele afdrukken te maken.

Is mijn data veilig in de cloud?

Wij werken samen met Microsoft, een kwalitatieve partner die de veiligheid van je gegevens kan garanderen in de Azure omgeving.

Wat heb ik nodig om Furnqube te gebruiken?

Furnqube is volledig actief in de cloud. Het enige wat je nodig hebt is een toestel met internetconnectie.